Xerius interviewt student-ondernemer

MediStitch is een van de opkomende student-ondernemingen. Xerius heeft Ali Zamani en nog 2 anderen studenten geïnterviewd hoe ze dit combineren met hun studie.

Lees de interview over MediStitch hieronder:

Statuut student-ondernemer in opmars

Studeren en ondernemen: 3 keer raak
Sinds de scholen een apart statuut voorzien, nam het aantal student-ondernemers opvallend toe. Onder hen vind je ook Ali Zamani.

Ali Zamani (25) is een vijfdejaars geneeskunde aan de KU Leuven. Naast zijn studies maakt hij furore met ‘MediStitch’: een hechtset voor én door studenten. 

  • Studies? “Al van jongs af aan wilde ik aan de slag in de zorgsector. Momenteel zit ik mijn vijfde jaar geneeskunde, dus ik heb nog twee jaar voor de boeg. Of ik wil specialiseren? Zeker, maar waarin precies weet ik nog niet.”
  • Zaak? “Na mijn eerste les hechten voelde ik me nog lang niet klaar voor de praktijk. Ik wilde thuis wat bijbenen, maar de meeste oefensets laten te wensen over en zijn bovendien onbetaalbaar. Samen met een aantal medestudenten ontwierpen we onze eigen hechtset, ‘MediStitch’, die we nu verdelen aan studenten en scholen.”
  • Voordelen van het statuut? “Vooral de flexibiliteit: is er een overlap tussen een afspraak en je examen, dan kan je die laatste verschuiven. Verder telt onze universiteit heel wat verenigingen die starters goed op weg helpen.”
  • Hoe te combineren? “Om de zaak draaiende te houden, moet ik helaas het merendeel van de colleges skippen. Dat betekent dat ik ’s avonds blok en af en toe eens te rade ga bij medestudenten. De practica mis ik nooit. De grootste uitdaging? De zaak runnen tijdens de examens.”
  • Tip(s) voor starters? “Werk met een planning, laat je adviseren door startersverenigingen, blijf je informeren over ondernemen en vooral: wacht niet met eraan te beginnen. Hoe het uiteindelijk ook afloopt, de ervaring neemt niemand je af.”
  • Plannen na de studies? “Ook na afstuderen wil ik verdergaan met MediStitch. Intussen is mijn product ook een merk en kunnen we onze bekendheid vergroten. Tegelijk droom ik ervan om mijn eigen artsenpraktijk op te richten.”

Bron: http://www.xerius.be/blog/3-studenten-met-een-straffe-zaak