Dokter Do!

Kennen jullie Dokter Do al? Do is ook een geneeskunde student maar met super leuke blogs! Zeker volgen voor leuke verhalen. We doen samen een winactie! Haar review delen op facebook betekent kans maken op een ultra compleet hechtsetje! Zet je #MediStitch in je berichtje dan kunnen we je openbare berichtje met de rest van de loting erbij doen!

Lees hieronder haar review voor de beste manier om te leren hechten.

#MEDISTITCH

Of je nou voor arts, tandarts, dierenarts, verloskundige, verpleegkundige of doktersassistente studeert, er komt een dag dat je moet hechten. Tijdens mijn coschappen had ik vaak de behoefte om het thuis nog extra te oefenen. Zo vergeet ik mijn eerste keer, dat ik op een patiënt voor het eerst mocht hechten nooit meer.

Gelukkig is het allemaal goed gekomen, met de instructies van de chirurg erbij. Maar als co-assistent wil je ook weten of je het helemaal alleen en zelfstandig kunt. En oefening baart kunst. Tijdens je coschappen is er niet altijd evenveel tijd en ruimte om het hechten goed te oefenen en onder de knie te krijgen. En daarom mag ik een overcomplete hechtset verloten onder mijn lezers die dit bericht delen.

Zelf heb ik hem verleden week mogen uittesten. Degene die mij volgen op instagram en snapchat, hebben gezien hoe ontzettend blij ik ermee ben. En ik kan niet wachten om een van jullie er blij mee te mogen maken.

Met de MediStitch hechtset heb je de mogelijkheid om het alle kanten op te draaien en zo de moeilijk gelegen of te bereiken wonden beter te oefenen. Iets wat ik ook graag van te voren had willen oefenen voor ik bijna een chirurg knock-out had geslagen door mijn elleboog in zijn gezicht te rammen, tijdens het hechten van een wat moeilijk te bereiken wond.

Wat ik ook superfijn vind aan de MediStitch hechtset, is dat je  intracutane hechttechnieken kunt oefenen. Juist net dat gene, wat ik nodig had tijdens mijn coschap chirurgie. Iets wat je niet kunt oefenen op een fietsband, sinaasappel of de gewone hechtpads.

Ook kreeg ik een zuignap met ring en touw erbij, waarop ik gemakkelijk manueel chirurgisch knopen kon oefenen! Heb hem zelfs in de auto tegen het raam aangeplakt, voor het geval ik in de file niets te doen had en even wilde oefenen. Wel goed op de weg blijven letten, mocht je dit ook willen doen.

Even kort over MediStitch:

MediStitch is een initiatief van medische studenten van de KULeuven, die medische studenten, beginnende co-assistenten, arts-assistenten en iedereen die het hechten onder de knie wilt krijgen de gelegenheid bieden om meer het hechten te oefenen. Verder bieden ze naast hechtspullen ook video’s aan, waarbij ze je op overzichtelijke wijze de hechttechnieken laten zien.

Oefening baart kunst, dus ben jij of ken jij een coassistent, doktersassistent, verpleegkundige, chirurg in opleiding, huisarts in opleiding, tandartsen, of wie dan ook die zo een hechtsetje kan gebruiken, deel dan dit bericht. Vergeet niet het op openbaar te zetten, anders kan ik helaas niet zien wie het deelt.

Mocht je niet kunnen wachten dan kun je hier je eigen hechtset bestellen: www.MediStitch.eu.

Facebook pagina: https://www.facebook.com/MediStitch

Instagram: Medistitch.eu